Over de organisatie, wie organiseert de Grote Trek?

Het lijkt eenvoudig; we spreken allemaal af aan de kerk van Berchem, de eerste zondag van mei, om 5u ’s morgends. En hop, we zijn vertrokken! Of toch niet?

Helaas komt er nét iets meer organisatie bij kijken dan je op het eerste zicht zou denken.

Er moet toelating worden gevraagd aan de gemeentes, politiediensten.. De hulp van het Rode Kruis wordt ingeroepen, de uitnodigingen worden opgemaakt en verstuurd, de trommels worden gestockeerd en opgeslagen, de website wordt onderhouden, verzekeringen en financiën geregeld, een bezemwagen gezocht, er moet publiciteit worden gemaakt etc. etc.

Gelukkig kan de Grote Trek op een trouwe groep vrijwilligers “de Vrienden van de Grote Trek” rekenen, die een heel jaar lang, zich telkens goed voorbereiden op de volgende Grote Trek.

Ben jij ook een sympathisant van de Grote Trek? Wil je graag mee onze social-media ambassadeur zijn? Ben jij een administratieve held? Kan je een prachtige nieuwe uitnodiging maken? Ken jij wel iets van verzekeringen? Drink je wel eens graag een pintje met een gezellige groep? Kan je je een paar avonden per jaar vrijmaken?

Welke kwaliteiten je ook hebt, als jij er zin in hebt, kan je ons misschien wel helpen met de organisatie van de Grote Trek. Wordt ook een “vriend(in) van de Grote Trek” en neem snel contact met ons op!